Translate

søndag 22. september 2013

Mine strikke prosjekter

Etter mange mange mange års pause fra strikkingen - har jeg nå begynt å strikke igjen !
(Og hekling - bittr litt. (øver meg på noe som heter "Bestemor ruter"

Husker ikke hvordan jeg kom borti dette men......

Jeg er med i en fb - gruppe som heter "Amandaprosjektet"

Her er det som de som har laget prosjektet  har skrevet - og lagt ut på gruppas fb side

"Amanda-prosjektet er oppkalt etter dattera vår som levde nesten hele sitt liv på nyfødt/barne intensiven på Rikshospitalet. Det gjorde de en fantastisk jobb, og vi, som foreldre har lyst til å gi noe tilbake, og det gjennom strikking og hekling!

Små kropper som er syke trenger nemlig ekstra påpass, og mens Amanda lå der, ble vi oppfordra til å strikke til henne. Mest for hennes del; hode, tær og hender er der vi mister mest varme, men åg for egen del, for å bryte opp alt det hvite/alt det "unormale" med litt farger, og få det litt "normalt" rundt henne.

Vi fikk også vite at de gjerne skulle hatt flere, helst mange. Det kommer heldigvis alltid nye barn til verden, og noen av dem vil trenge ekstra hjelp. Da kan ei lue, et teppe, et par sokker og kanskje noen votter bety mye. For den lille, og for de som står rundt; Det at noen bryr seg nok til å bruke tid på å strikke/hekle...

Vi tenkte først at dette skulle være tidsbegrense. Fram til vi skulle tilbake til riksen høsten 2010 for å få vite litt mer om hva som skjedde med Amanda. Et prosjekt fordi vi ønsket å si takk.

Så har vi sett at dette engasjerer og at det er mange som vil hjelpe. Derfor har vi utvidet prosjektet, slik at vi stadig kan forsyne ALLE nyfødtintensive avdelinger i landet med nye sokker, votter, luer og tepper.

Det trengs stadig påfyll, for det barnet som får det teppet, den lua og de vottene og sokkene beholder det. Det er deres, og det får foreldrene med seg når de en dag skal ut av sykehuset. Det får de som et minne, fra tøffe dager.

Det vi samler inn og gir videre er sokker, votter, tepper og luer i ull.(KUN dette) + "Amandakosen" som skal være i bomull. 

Teppene skal være FRA størrelsen på et A3 ark (30 X 40 cm), og oppover., Resten trenger vi i ulike størrelser. Alt fra de som er prematur, til de, som Amanda, er født til rett tid, allikevel syke. Et godt råd er å finne fram mønster på dukkeklær, og ta utgangspunkt i det.

Det blir stadig født mye mennesker som får en tøff start på livet. Derfor er det veldig lov å invitere flere med i gruppen!!!" 


Bjørg og Bjørn Willy Berge-Øvrebø


Jeg har til nå strikket 3 prematur luer, et teppe - i lilla ! Her kommer bilde av teppe...

Hverken teppe elelr luene er trådene montert - ennå. Men det kommer ! 

Jeg har oxo flere tepper på gang, men dere får vente å se til det er ferdig :-) 

Blir nok oxo flere luer og oxo tepper - kanskje jeg finner på noe annet oxo (men må lære det først ) !! 


Ingen kommentarer: